A plázamacska dorombol

 

Nehezen jönnek a szavak, mert most jót kellene írni – minden értelemben. Valahogy mindig könnyebb szidni, bírálni, mint dicsérni. Ez is valami magyar jellegzetesség, könnyebben negatívkodunk, mint örülünk. Na, összekapom magam, jöjjön egy történet pozitív végkifejlettel!
Történt egy júliusi napon, hogy iszonyúan begurultam az egri pláza dizájner munkásaira, mivel a fiam félt az egyik ottani csilli-villi, ám babaélet-veszélyes pelenkázón. A popsipucolásra kijelölt naracs színű kemény lapokkal a budikban közel három évig rendszeresen találkoztam, minden alkalommal fortyogtam magamban egy sort, hogy mennyire szarok, de ennél többet nemigen tettem. Az a bizonyos nap azért volt más, mert a fiam már szavakba tudta önteni a félelmét, miszerint retteg, hogy leesik. A pelenkázó lapok ugyanis lejtettek. Ezúttal nem a sírást hallgattam, ami lehet bármitől (éhségtől, álmosságtól), hanem a könyörgést, hogy vegyem le, inkább kakis pelusban marad. Majd’ megszakadt a szívem. Hazaérve vettem a fáradtságot és levelet írtam a pláza honlapján szereplő kapcsolat menüponton át a „kitudja ki olvassa el”-hez. Mellékeltem a néhány perccel korábban született blog-bejegyzésem linkjét (A plázamacska kritikája).
Nem tudom, valójában mi vezetett eredményre. A tény az, hogy néhány napja megerősített támasztékú, biztonságosabb pelenkázók vannak az Agria Parkban– tájékoztatott e-mailben a pláza marketing osztálya. A kemény lapokat szivacsos kárpitozott rétegel vonták be, így puhábbak lettek.

A tesztelő ezúttal a kisebbik gyerek, a fiam ugyanis időközben szobatiszta lett 🙂

Perem még mindig nincs rajtuk, de nem akarok a kákán is csomót keresni! A lényeg, hogy az eddiginél sokkal biztonságosabb pelenkázó alkalmatosságokat találunk a családbarátként reklámozott intézményben!
Igazán értékelem, hogy ezúttal nem a dizájn-szempontok álltak az első helyen! Az igazság az, hogy valódi paraszt-barkácsolás oldotta meg a kérdést, a támaszték gyanánt szolgáló lecek nem a legtrendibbek, de kit érdekel, mikor a gyerek biztonságáról van szó?! Jó, hogy felismerték ezt az illetékesek.
Sokan emelték fel a szavukat a veszélyes pelenkázók ellen, vagy épp senkinek sem jutott eddig eszébe szólni és csak most hívta fel az üzemeltetők figyelmét egy dühös anya levele? Netán a nyilvánosság lebegtetése hatott? (Ne feledjük, így utólag ez is jó reklám a plázának!)
Szerintetek?

ui.: A levelet július 7-én írtam, akkor nem is válaszoltak rá. Szeptember van, a dolog úgymond gyorsan megoldódott, én meg örülök. Lehet, hogy egyébként is meg akarták már „szerelni” a pelenkázókat és ha már így alakult, nekem is írtak? 🙂

Kategória: Gyerekes nézőpontból, Nincs kategorizálva, Okoskodós-megmondós | A közvetlen link.

One Response to A plázamacska dorombol

  1. avatar Szabó Andi szerint:

    Üdv!
    Bár az Agria Park pelenkázójában még nem jártam, nagyon „fapados”-nak tűnik még így is. Kíváncsi lennék ezek után hogy milyen volt? 😀
    A Corvin plázában viszont már igénybe vettem a pelenkázó helyiséget a kislányommal. Íme: http://epiteszforum.hu/imagelist/gallery&nid=18964&img_id=96128
    Sajnos a képen nem látszik, de van benn egy kényelmes fotel, egy hagyományos merev, párnázott típusú pelenkázólap és persze szemétkosár is.
    Pedig csupán 3 éve épült az egri pláza, szóval nem a „kőkorban”. 🙂
    Andi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*