Milyen Egerben szülni?

Ma lehet utoljára szavazni az Év szülészete versenyben. A felmérésben nem valószínű, hogy Eger az élvonalban végez…
A főként kismamák, anyukák által látogatott babaszoba.hu egyik leginkább figyelemmel kísért programja a hazai kórházak szülészeteinek versenye. A portálon leadott voksok alapján áll össze az idei rangsor, ami valljuk be, nem hagy hidegen egyetlen szülés előtt álló nőt sem.
Én, gyermekeim születésére készülve, főként az orvos és a szülésznő személyét tartottam fontosnak, eszembe se jutott, hogy a helyi kórház helyett más intézményt válasszak. Ma már azért előbb körülnéznék a környékbeli szülészetek között is! Az igaz, hogy a nagy pillanatban mellettem állók emberségével, szakértelmével nagyon meg voltam elégedve, az utána következő kórházi napokat nagyon nehezen éltem meg. Ebben az élményben egyaránt ludas volt a szülés utáni hormonlöket és a „gyermekágyas” személyzet (újszülöttesek). Bolondnak néztek, hogy köldökzsinórvért visz a férjem Debrecenbe, lisztérzékenység genetikai vizsgálatra (mert Ők még nem hallottak ilyenről, biztosan csak flancolás!). A személyzet többsége kedvesen segítséget kínált mindenkinek, de igen, volt olyan is, aki úgy nézett a kismamákra, mint élete elrontóira, ami nagyon rosszul tudott esni abban a kiszolgáltatott helyzetben. Nekem gondom volt a szoptatással, pontosabban a tej mennyisége és a gyerekeim igénye közötti jelentős különbséggel. A megoldáshoz nem kaptam hathatós segítséget, csak közhelyeket: „próbálkozni kell”, „majd beáll”, „olyan nincs, hogy kevés a tej”.
Ki kell emelnem, hogy a kisebbik csemetém is már 2 éves, így reméltem, azóta sokat javult a helyzet – erről sok kórházi nyilatkozat is szólt. De ha javult, akkor miért áll Eger a 43. helyen (12 órakor) a ma záruló szülészetek versenyében?!  Egyáltalán hogyan lehet a „hátsó sorban” egy bababarát kórház ezen a listán?
Gyöngyös a 25., míg a hatvani kórház az 57. (már sereghajtónak titulálható) az összesen másfélezer voks alapján.
A kazincbarcikai kórház első helyre rangsorolása nyilván a kórházat féltők kampányának is köszönhető (az intézményrendszer átszervezése után a szülészet megmarad, legalábbis ezt ígérték a legutóbbi politikusi nyilatkozatok), ugyanakkor a tavalyi dobogós szülészetek idén is az élvonalban találhatók.

Igazán kíváncsi lennék olyan anyukák véleményére, akiknek idén volt részük az egri szülészet vendéglátásában! A tapasztalatokat egyébként a kórházi versenyhez tartozó fórumban is le lehet írni, hasznos lenne a leendő édesanyáknak!

Kategória: Gyerekes nézőpontból, Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*