Választás

Olivér tüszős mandulagyulladással, Liza skarláttal küzdött meg az utóbbi két hétben. Rendes gyerekek, nem egyszerre, hanem szoros egymásutánban lettek betegek, ami egyrészt könnyebbség volt az ápolást illetően, másrészt viszont folyamatos szobafogságot jelentett az anyjuknak, azaz nekem. Mire eljött ez a kánikulai hétvége türelmetlen, idegeskedős és nyúzott lettem. Szerencsére Liza pöttyei múlóban, a magas láz pedig felejtőben volt, így némi kimozdulást rendelhettem el.

Féltettük Pöttyös Pannát a naptól, így egy kis felsőtárkányi erdei kirándulás mellett döntöttünk – nem bántuk meg. Alig pár percre Egertől álomszép környezetbe csöppen az ember, nem is értem, miért nem jártunk oda eddig. Tényleg nem kell messzire menni, ha ebben a szép és színes országban jól akarod érezni magad – ezzel az utóbbi években rendre szembesülök.
Sétánk során láttunk egy pillanatra őzikét, megvizsgáltunk egy ritka tölgyfa lepkét és egy rózsabogarat, galacsinhajtó bogaraknak forgalmat irányítottunk és rengeteg szép növényt figyeltünk meg. Bő két órát masíroztunk az avarban, gyűjtögettük a vaddisznók hagyta makkot és persze Olivér kedvenc hobbijának hódolhatott, botokat dobálhatott büntetlenül. Liza a kavicsokat imádja, képes órákig is válogatni a színes kövek közül és ami neki megtetszik, azt bizony zsebbe téve hetekig őrizgeti.
Kivételesen most Liza is egy pálcikát kotort ki az avarból, azzal vezényelte a rigókat. Valamiért kitört a hiszti, már nem is emlékszem, mi volt a balhé tárgya… talán Oli azt mondta, hamarabb látta meg a bogarat, mint Liza, amitől a Kisasszony totál kiborult. Apa persze leteremtette mindkettőjüket, így hüppögve bandúkoltak tovább, míg ki nem derült, a nagy vitában elveszett Liza botocskája. Na, akkor lett aztán áriázás! Pánikszerűen vígasztaltuk a leánykát, hasztalan. Olivér lelkesen hordta az ágakat, hogy pótolja a kincset, de Lizának egyik sem kellett. Neki AZ a bot volt a megfelelő, másik nem jó. Az idegeim épp kezdték felmondani a szolgálatot, amikor Oli leleményesen megoldotta a helyzetet. Két pálcikával jelent meg és kérte Lizát, hogy válasszon. Működött a trükk!
Cucili kivirult és boldogan vette el a kisebbik botocskát.

A választás lehetősége önmagában képes boldoggá tenni az embert…

Kategória: Családi sztori, Gyerekes nézőpontból, Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*