Még kettőt kell aludni…

 

Heteket készültem a Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum most következő hétvégéjére. Azon dolgoztam teljes lendülettel, hogy minél szélesebb körben megismertessem ezt a civil szervezetet és önkénteseik munkáját az emberekkel. Az Egyesület június 9-10-én rendezi az I. Borsodnádasdi Kerékpáros Napok programot, melynek része az országos XCO verseny is, az I. Decathlon Borsodnádasd Kupa.
Sajtóanyagokat írtam, telefonáltam, e-maileztem. Nem mindig volt egyszerű. A kétéves lányom sokszor rángatta ki a telefont a kezemből azzal, hogy ő is akar a bácsival beszélni, és többször kértem elnézést azért is, mert a fiam épp szaltóztatni, autóztatni, vagy fürdetni készült valamelyik kismacskát. Rettegtem, hogy valami botorságot küldök ki a T. Sajtós Kollégáknak, mert a gyerekeim jó poénnak tartották, hogy belegépeljenek az irományomba, míg én teát/kaját csináltam nekik. Szerencsémre a Rosszaságok senkit sem zavartak, inkább megmosolyogtatták a vonal túlsó végén lévőket. Biztos volt olyan, aki szívből megszánta a dolgozni próbáló gyeses anyukát…
A legkedvesebb tapasztalatom a sisakhuzat.hu tulajdonosával volt. Keller Gyöngyi nevét egy sikeres anyukákat bemutató versenyen láttam először, megfogott, hogy milyen ügyesen vált sikeres vállalkozóvá kisgyermekes anyukaként. Példaként tekintettem rá: így kellene nekem is, csak jó lenne egy ötlet… A lényeg, hogy szponzoráció miatt kerestem fel Gyöngyit, akivel pár perc múlván már tegeződtünk és remekül megbeszéltük, hogyan tudunk egymás hasznára lenni, miközben neki épp tejcsizett a babája, az én lányom meg macskát babakocsiztatott.
Más partnerek is kedvesen fogadtak, szinte alig akadt negatív tapasztalatom, ami a mai világban nagyon ritka. Örömmel töltött el, hogy amikor végighívtam a borsodnádasdi szállásadókat, hogy támogassák az I. Kerékpáros Napok és az XCO Kupa megrendezését, mindenki az ügy mellé állt. Megértették, hogy nekik csak hasznuk származik abból, ha a borsodi kisvárosba érkező versenyzőket és érdeklődőket szórakoztató programokkal próbáljuk marasztalni. A szállásadóknak köszönhetően három zenekar is fellép majd szombaton: a Dióda, az egri Life in Progress és a Mítosz.

Érdemes lesz egyébként kilátogatni a Mátéhegyre, mert íjászbemutatók, látványos kerékpáros ügyességi verseny (hillclimb), sportfelszerelés bemutató és vásár is várja a nagyérdeműt.

Nemcsak a programok miatt ajánlott Borsodnádasdra kirándulni. Látni kell, mire jut a civil erő, ha összefog! A bringapályákon túl, az elmúlt hetekben épültek parkolók, vizes blokkok, vendégfogadó pavilon, de még színpad is.
A fejlődés hamarosan tovább folytatódik, ugyanis az Egyesület sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv keretében. Több, mint 9 milliót nyertek, amiből újabb programokat valósítanak meg, biciklitárolót és egyéb infrastrukturális elemeket építenek, kerékpárokat vásárolnak.
Szóval már csak kettőt alszunk. Remélem, jól sikerül ez a hétvége. Az eredményesség sokakban erősítené meg azt a hitet, hogy érdemes tenni, munkát beleadni a közös jövőért…

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva, Okoskodós-megmondós
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*