Vakond-ok-tató

Hugicát elpostáztam Apán keresztül a nagyinak, így prüszkölő, köhögő kisfiammal kettesben maradtunk itthon ebéd után. A pihi, tea, még több pihi elv szellemében betettem a Kisvakond és a hóember dvd-t és nyakig betakaróztunk az ágyban. Gondoltam, ez a műsor épp megfelel hároméves kisfiam igényeinek, én meg legalább nosztalgiázok.
Úgy a harmadik résznél tartottunk, nekem már le-lebillent a fejem az álomkórtól, amikor Olivér érdeklődve fordul felém:
– Anyacika, mér’ fáj a nyuszi hasa?
Mivel nem voltam képben a történettel, figyelmemet gyorsan a képernyő felé fordítottam,  a választ keresve. Erre mit látok?! A kisvakond épp a nyuszi hasát erőteljesen masszírozva segíti a kisnyuszikat a világrajövetelben! Nyuszimama nyöszörögve, sóhajtozva fekszik széttett lábakkal, a kisnyuszik pedig szépen sorban előbuggyannak belőle! Azt hittem, valami poén-variációját látjuk a kisvakondnak, de a dvd-tokot átbújva rá kellett jönnöm, nem, ez a vakond-reality.
Mondanom se kell, Olivér tágra nyílt szemekkel figyelte az akciót, főleg, mivel több baba is született mostanában az ismerősi körünkben. A bébiszitterünknek is épp jókora pocakja van, a gyerekeim rendszeresen bekiabálva kommunikálnak a benntlakóval. Amikor korábban szó volt Oli és köztem a születés témájáról, én elfogadtam az ő általa kreált magyarázatot, miszerint a baba lecsúszik az anyukája torkán, kifelé pedig a púpján jön majd. Olyan megnyugtató volt, hogy nem nekem kellett a gólyás-romantikus zagyvaságot mesélnem, erre itt ez a vakond-magyarázat! Vazz…
A kisfiam roppantul aggódott a nyuszimamáért, aki láthatóan szenvedett a szülés közben, de viszonylag gyorsan kipottyantotta az apróságopkat és jött a boldog viháncolás. Mindketten fellélegeztünk. Erre Oli beköpi: – Anya, nekem is lesz baba a pocakomba? Nekem is fájni fog? És a fenekemen jön majd ki? – csak úgy záporoztak a kérdések.
Nagyot sóhajtottam és nekifogtam az aprólékos magyarázatnak… fél óra múlva ismét rend volt a kisfiam fejében, no és lelkében az utódlást illetően, de a vakondos mesét nem voltam hajlandó tovább nézni. Ki tudja, mi van még benne? A nyusziszexnél biztos darabokra törném a dvd-t…

Íme a video: Kisvakond és a szülés

Kategória: Családi sztori, Gyerekes nézőpontból, Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*