Nesze nektek: Cigány kimittud!

Egy lehetséges versenyző

Egy lehetséges versenyző

Eger MJV Önkormányzata és a Ráchóstya Egyesület „Szala napok” fedőnéven Roma Ki-Mit-Tudot hirdetett május 28-ára, szombatra a Verőszala utca végébe, szociális város rehabilitációs program alibi címszó alatt.

Így volt ez még hétfőn. Állítólag 50 fellépővel. Majd szerdán jött egy mail, hogy júniusra halasztották. Kissé fellélegeztem, bár sok minden baszta a csőrömet a programmal kapcsolatban.  Majd csütörtökön jött egy újabb e-mail a szerkesztőségbe, hogy mégis meg lesz tartva, de már 100 résztvevővel. Mondanom se kell baromira megörültem a hírnek! A média adta lehetőséget kihasználva kiderítettem kinek köszönhetjük mind ezt. Felhívtam egy telefoninterjú erejéig. Gondoltam, van rá logikus magyarázat, hogy miért is kell egy Roma (magyarul cigány) Ki mit tud-ot rendezni a város egyik legeldugottabb utcájának a végén.

Mert, hát nyilvánvaló, hogy egy nevében is Romáknak meghirdetett versenyen nem indul kínai?! Meg hát azt se gondolhatják komolyan, hogy a Rudivárban 100 Gáspár Laci és Caramell van eldugva!? Ha meg annyira rehabilitálni akarnak, akkor mért nem viszik ki a rendezvényt a Dobó térre, vagy a Bartakovicsba? De tényleg, ez nem diszkrimináció?!  Bár a riport alanyom teljes őszinteséggel meg volt győződve a program létjogosultságáról, és már-már megható kezdeményezésnek tartotta én nem hagytam magam átverni.

Fel is tettem a nagy kérdést: Honnan jött az ötlet?

És volt válasz. Természetesen Brüsszel, az Eu és pénz van mögötte. Mi más.

– „Az úgy volt, hogy kérdőívet töltettünk ki a Verőszala és az Árnyékszala utca lakosaival, hogy mit szeretnének, és ők mondták, hogy ezt” – Erre jeleztem, hogy én is abban az utcában lakom és engem nem kérdeztek meg.

„Biztos nem volt otthon.”

– Van postaládánk, nem dobtak be semmit.

„ Ja , nem dobtuk be, hanem becsengettünk és személyesen kérdeztük meg az embereket”

– Így már érthető, valószínűleg, azért nem találkoztam a kérdőívvel, mert dolgoztam. Ugyanúgy mint a többi 100 fehér ember, aki az említett két utcában lakik. Kétlem, hogy ők azt mondták volna, hogy csődítsétek ide az összes cigányt az utca végébe.

„Száz kérdőívet vittek ki az embereink, de még szombaton is lehet kitölteni”

Na, ezen az egészen jól felfújtam magam. Nem elég, hogy EZEK miatt az utcában a béka segge alatt vannak az ingatlanárak, hogy az ember nem mer sötétedés után hazajönni, hogy nem meri a kocsit az ház előtt hagyni, de amikor hazaérve pizzát akartam rendelni, a diszpécser közölte, hogy a Szalába nem vállalnak kiszállítást. Gyakorlatilag a lakóhelyem miatt egy kalap alá vesznek EZEKKEL.

Szociális lassan már engem kellene rehabilitálni, mert majd EZEK megkapják a sok EU-s pénzt, házat építenek nekik, én meg fizethetem a deviza- és diákhitelt, mert tanulni akartam és adót fizetni.

Ez diszkrimináció! Engem ne akarjon senki rehabilitálni EZEKKEL!

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*