Postázom!

Már egy ideje tapasztalom, hogy a Posta a legbürokratikus intézmény. Az még hagyján, hogy a saját céged, amelynek az ügyvezetője vagy, ajánlott leveléhez úgy juthatsz hozzá, ha cégkivonattal, és aláírási címpéldánnyal csatolt meghatalmazást írsz magadnak, a sehonnan se letölthető, kizárólag a postán megkapható formanyomtatványon, amit a postán erre acélra kinevezett dolgozó előtt írsz alá.  De ha a sorszámkérőnél te az 1-est (levél feladása) gombot nyomod, nem veszik el tőled a csekket, mert hogy neked a 3-ast (levél feladása és postai befizetés) kellett volna nyomnod.  Valamint az Ocsmányirodában lévő posta, habár 3-ig van nyitva, 3 előtt 3 perccel már nem veszi el a leveledet, arra hivatkozva, hogy ő már lezárta a rendszert és itt van érte a kocsi.  Szarok rá. Azért van nyitva tartás, hogy te nyitvatartási időn belül bármilyen ügyet elintézhess. Nem? Attól meg mindenkit mentsen meg az ég, hogy egyszer elvesszen egy 520 Ft-ért feladott tértivevényes levelet, amit kerestetnie kelljen. Ja, vagy attól, hogy a postásbácsi az „ajánlott leveled jött” értesítést a szomszéd postaládájába dobja, amit a szomszéd csak akkor ad oda, amikor már visszament a pályázati hiánypótlásra felszólító leveled. Na, kin hajtod be? Hogyan bizonyítod?

Tehát, aki nem állampolgár, arra ez nem vonatkozik (kutyák, macskák, UFO előnyben)

Tehát, aki nem állampolgár, arra ez nem vonatkozik (kutyák, macskák, UFO előnyben)

Csak azoknak írom le, akik nem merültek még el a postai szolgáltatásokban, hogy az ajánlott levél arra jó, hogy igazold, te feladtad a levelet (ennek díja kb 300 Ft).  A tértivevényesnek annyi a haszna, hogy arra is van bizonyítékod, hogy az illető megkapta, amit feladtál, és azt is látod ki vette át a levelet, mert alá kell írni.

Számomra a posta egyébként is egy olyan szerv, amit nem is értem, hogy a fogyasztóvédelem még miért nem záratott be. Ott a legnagyobb csalás, hogy a postán semminek sincs kiírva az ára. Csak akkor tudod meg mennyit fizetsz, ha megkérdezed. Nem kellene jó látható helyre mindezt kitenni? Nem is látod, hogy a postás néni mit pötyög a számítógépén, mert feléd nincs kijelző. Nem látod, hogy valóban olyan súllyal veszi fel a leveledet, vagy a csomagodat, ami valójában.

A másik ilyen átbaszás az elsőbbségi levél. Mikor feladsz valamit, megkérdezik, hogy „elsőbbségivel menjen?” de azt nem teszik hozzá, hogy ez a szolgáltatás plusz pénzbe kerül, azt meg végképp nem, hogy ez sem garantálja, hogy előbb odaér a levél, mint simán feladva. Ez csak arra jó, hogy aki megkapja, az tudja, hogy neked sürgős volt, mert ráragasztanak egy matricát, hogy ELSŐBBSÉGI.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*