Jól járt Eger. Tulajdonképpen.

Tulajdonképpen jól járt Eger, hogy egyformán szavazott a polgármesterre és a képviselőkre. Egy konfliktust megúsztunk. Persze a homogén politikai csapatok (lásd: bolsevikok) amikor legyőzték a külső ellent, akkor egymást aprították. Mert nekik aprítani muszáj.

Íme egy cikk a HVG-ből:

A Fidesz ott tesz keresztbe Tétényi Évának, Esztergom új polgármesterének, ahol tud – fogalmazott  Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Meggyes Tamás volt esztergomi polgármesterrel és a képviselő-testület Fidesz-KDNP-s politikusaival folytatott megbeszélésen. Kövér László házelnök szerint a Fidesz tekintélyét romboló magatartáson mielőbb változtatni kell – írja a Népszava.

A lap információi szerint Meggyest már a múlt héten is figyelmeztették, de ez a jelek szerint nem használt. A helyi jobboldali vezetés beváltotta korábbi fenyegetését, és úgy módosította a képviselő-testület szabáylzatát, hogy a hatáskörelvonással megkötötték Tétényi Éva kezét. Ám a testületi döntés nem lépett életbe, mert a jegyző vétót emelt, és az illetékes közigazgatási hivatal is törvénytelennek ítélte e jogkörelvonást.

A helyzet azonban végképp felbosszantotta a vezérkart, és a Fővárosba rendelt Meggyes Tamás számára világossá tették: nem akarnak több botrányt Esztergomban, így a helyi frakciónak muszáj együttműködnie az új polgármesterrel.

Kategória: Politikai szivatós | A közvetlen link.