Majálisok Heves megyében

2013. április 29. 13:13 heol.hu
 
Majális a tóparton, az állatkertben, a sportályán. Rendezvények egész sora várja megyénkben az érdeklődőket.
 

Május 1. szerda

Eger: Zenés ébresztés Felnémeten: indulás a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium udvaráról, feldíszített gépkocsival. Útvonal: Pásztorvölgyi út – Béke út – Alvégi út – Egri út – Tárkányi út – Sánc út – Sáncalja út – Szérűskert út – Szarvaskői út – Kovács Jakab út – Felvégi út – Pásztorvölgyi iskola udvara.

Eger: idén is a Szépasszonyvölgyben tartanak majálist, az MSZOSZ szervezésében.

Felsőtárkány: Majális a tóparton! Reggel nyolc órakor a Felsőtárkányi Fúvószenekar ébreszti a falu lakosságát, majd délig tart a gyerekek horgászversenye. Délelőtt 11-kor családi vetélkedőre invitálják a helyieket, közben az Oszák János Big Band húzza a talpalávalót. Délután lesz karate- bemutató, és több hagyományőrző csoport is bemutatkozik, fél ötkor az Agria Swing Band ad koncertet.

Füzesabony: A város sportpályáján háromnegyed tízkor a mezőtárkányi mazsorettek műsorával kezdődik a majális. Fellépnek a Hétszínvirág és a Pöttömke óvoda növendékei, a Kaláris néptánccsoport, de a Tűzmanók is. Lesz küzdősport és aerobic-bemutató, kreatív tánc, hastánc és kutyás bemutató is. Kora délután országos ralybajnokokkal találkozhatnak a majális vendégei. A Zumba ezúttal sem marad el. Este Matyi és a Hegedűs koncertje zárja május első napjának programját.

Gyöngyös: A Gyöngyösi Állatkertben is Majálist rendeznek. Gyermekprogramok, ingyenes arcfestés, körhinta, lovaglás, ugrálóvár, bűzösborz- és kígyósimogató vár a látogatókra. Információ: Barcai Henrietta 37/503-035, +36 30/655-1456

Hatvan: A hagyományokhoz híven évente megrendezésre kerül a városi majális és civil sokadalom, amely minden korosztály számára biztosít színes programokat. A Kossuth téri rendezvényen a színvonalas színpadi programok mellett – koncertek, gyerekműsor, musical előadás, stand up
comedy – lehetőség lesz a hatvani civilszervezetek bemutatkozására illetve főzőverseny is lesz.

Heves: Hagyományőrző Civil Nappal várják az érdeklődőket a gyermekprogramok jegyében a Radics-udvarban (Kossuth út 26-28.) A Marci-piac és a Süti-party már reggel fél 10-kor elkezdődik. Egész nap lesznek kézműves foglalkozások és népművészeti vásár is. Bemutatják Kő Pál új albumát, és „Ki a legény a gáton?” címmel vetélkedőre lehet jelentkezni 10 órakor. Délután fél 2-kor helyi tehetségek mutatkoznak be, 15 órakor a Hevesi Fúvós Együttes ad koncertet, majd hagyományőrző műsorok és divatbemutató várja az érdeklődőket.

Noszvaj: A falu apraja-nagyja közös sütés-főzéssel, bolondozással, sorversennyel, barátságos focitornával, íjászkodással, kézműves foglalkozással vár szeretettel minden érdeklődőt egy igazi autentikus „Majálisozásra”! A programok délelőtt 10 órakor kezdődnek a focipályán.

Parádfürdő: Öt naposra tervezik idén a Palóc Majálist a településen, az Erzsébet szállóval szembeni területen. Programok: kisvonatozás, pónilovaglás, íjászat, lovaglás, kézművesek bemutatója, körút
lovaskocsival, állatsimogatás, gyerekeknek játszóház.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?