Üdözlet Egriek!

Kedves Olvasó!

Régóta elszenvedője és szemlélője vagyok az egri politikai életnek, mint mindannyian akik Egerben élünk! A „politikusok” döntenek költségvetésről, felújításokról, díjakról, melyek meghatározzák minden napjainkat és életterünket.
Politika: politika szó a szabad görög városállam, a polisz nevéből származik. A politika szó eredeti jelentése közélet, ebben az értelemben tehát mindenki, aki részt vesz a közéletben, politizál.
Ebben az értelemben minden egriek összessége a politika, hiszen aki szavaz az részt vesz a közéletben, viszont aki nem szavaz az is, ezzel egyfajta véleményt fejez ki.
2010. október 3-i választáson nagyon kevesen vettünk részt, melyet demokrataként nagyon sajnálok. A város választópolgárainak ~20%-a szavazott Habis László újraválasztására, mely nem tekinthető túl nagy eredménynek, ha figyelembe vesszük a 2006-os eredményét, mely ~27% volt.

Ebben a blogban Egerrel foglalkozom majd! A hétköznapokkal, a közélettel, a beruházásokkal, a fejlesztésekkel, a lehetőségekkel, a közgyűlési munkával és mindennel ami Agria! Amennyiben Téged kedves olvasó érdekel valami vagy van véleményed, kérlek, bátran oszd meg velünk!

Kategória: Nincs kategorizálva | Hozzászólás most!