Szúnyog köz Archívum

  • Új helyen a vitézek

    Új helyen a vitézek

    Rögös volt az átadáshoz vezető út, de máris látszik, hogy az egriek megszerették a Végvári vitézek terét – hangzott el az ünnepélyes téravatón. Célként azt fogalmazta meg az önkormányzat – csakúgy, mint a belvárosi rehabilitáció során végig – hogy egy élhető, közösségi tér jöjjön létre.

    Tovább

  • Végvári vitézek tere

    Végvári vitézek tere

    A közművek kialakításával folytatódik a Végvári vitézek terének építése. Az egykori Szúnyog közben a régészeti feltárások során több megóvandó falmaradvány és lábazati kő került elő, ami miatt újra kellett gondolni a terveket. Kisebb változtatásokkal az eredeti, amfiteátrumra emlékeztető elrendezés valósul meg, középpontban a Végvári vitézek szoborkompozícióval.

    Tovább