Phuket, Phi-Phi, pihi

Miután két nap templomozás után úgy gondoltuk, többet már egyszerűen képtelen a szervezetünk befogadni, elrepültünk Phuket szigetére ahol egy kis nyugalomra vágytunk. Bizony elég nehéz nyugodtnak lenni egy Hard Rock Café szomszédságában, ahol esténként a helyi Elvis szórakoztatja a jónépet itt-ott Toto és Shakira feldolgozásokkal szinezve műsorát. A beachre menekülve útközben masszőrcsajok fogdossák előszeretettel különböző testrészeinket, miközben a bódékból a thai pornóipar gyöngyeit kinálják ocsóé. A partra érve az ember azt képzeli, kifizetve a napi nyugágydijat nincs más hátra, mint pihizni és pancsizni. Lószart. A másfélméteres legyezőtől a bádogchopperig mindennel felszerelt helyi pesztrátorok egyszerűen nem hagynak békén. Néha leveszik az ember drága napszemcsijét, hogy egy Ray Ban feliratu műanyagdarabot rakjanak a helyére, illetve lesöpörnek valami szúrós szarral 😀 Egyébként jókat eszünk, a viz pompás és z idő tökéletes. A Phi-Phi túráról később… Puszi haza mindenkinek!        (Andris)

Kategória: Nincs kategorizálva | Hozzászólás most!

Siem Reap – Túmréjderesdi a dzsungelben
12 óra meglehetősen fárasztó minibusz/taxizást követően megérkeztünk Siem Reap-be. Innen indulnak a Túk-Túk-ok Angkorba,ami egy 40X40km-es több tucat templomból álló őrület a dzsungel közepén. Komment azt hiszem nem is nagyon kell, a képek magukért beszélnek. Az épületek baromira ki vannak találva, az ember egyből nagymellű gépfegyveres ereklyevadásznak képzeli magát a filmbeillő környezetben J Egyébként ez a környék sokkal élhetőbbnek is tűnik, mint Bangkok, kisebb a tömeg, olcsóbb, és finomabbak a kaják.

Kategória: Nincs kategorizálva | 1 hozzászólás

Chatuchak – a világ legnagyobb weekend marketja

Bocsesz a késésért, de kivételesen nem csupán elemi lustaságomból nem blogoltam ilyen sokáig, elég sűrű volt a program. Node mostan pótlás. Tegnapelőtt (nektek tegnap): Délelőtt kicsit késve indultunk a világ legnagyobb hétvégi piacához, a Bangkok külvárosába eső Chatuchak-hoz. A teljesen lerabolt vásár sztereotipiája azonban már több kilómétterre a vásár bejáratától kezdett feledésbe merülni, ugyanis az út mentén elképzelhetetlen hosszúságban húzódtak a bódésorok. A taxi kitett, mi belecsaptunk a közepibe. Nem túlzok, ha azt mondom sok focipályányi valószinűtlenül változatos portékával álltunk szemben. Volt itt a nyershaltól  az édes kölyökkutyán keresztül a szó szerint “érezhetően” használt Conversig minden. A legnagyobb meglepetést azonban az árusok mentalitása és a vásár képe okozta. A helyi erők java nagyobb alkudozásokat mellőzve, mondhatni fix árért kinált egyébként jó minőségű cuccokat, nem ritkán légkondis, igényesen berendezett kunyhókból. Beszarás. Azért nem volt lehetetlen egy-egy dealt összehozni, a 2000Ft-os Levisek és 1000Ft-os Billabong gatyók nagyon adják 🙂

Kategória: Nincs kategorizálva | 2 hozzászólás

Day 2 – Shopping

A tegnapi nap városnéző körútja után ma a downtown shopping centerei következtek. A taxi kidobott egy hatalmas pláza előtt, melynek már a food courtjában eltévedtünk. Bő negyed óra sétálgatás után az is kiderült, hogy a hatalmas shopping center még csak a helyi Kempinski Hotel. Még csak ezután jött az igazi Siam Center tele high-tech cuccokkal. Itt a mikroelektronikai csúcstermékek, Armani mintaboltok és Steinway zongoraszalonok között néhol egy-egy Lamborghini vagy Maserati szalonra bukkantunk.

Az esti program természetesen a kurvanegyed-beli bazársor ahol a Rolexek és Nájkik között pussy barok végtelenje bikinis rúdtáncosokkal.  Bár a kedvesen mosolygó Thai fazonok legalább úgy…12 éves csajokat kináltak, mégis ellenáltam a kisértésnek 😀 Nem úgy, mint a 700Ft-os Element és Volcom pólóknak…

Gergő és Bence kedvéért: Tegnap hajókáztunk a Chao Praya folyón, megnéztük a fekvő, az ülő, az arany és a samaragdbuddhát. Lélegzetellálitó a paloták és templomok látványa, képeket rakok fel, de nem adják vissza igazán a feelinget.  Kegyetlen jó a sör, egy tálcával hazavinnék… A kaja még mindig zseniális, kezdem megszokni a rákot, amit világ életemben gyűlöltem 🙂

Kategória: Nincs kategorizálva | Hozzászólás most!

Első nap – Tuk-Tuk ride Sir?

A mai nap célpontjai a nevezetes Watok.

A temérdek fantasztikus látványosság végigjárása kevésnek bizonyult edzett lábainknak így egy-egy Tuk-Tuk riderrel való alkudozás közé beszúrtunk egy párórás vizitet a Panti Plázába, amiben minden bizonnyal a világ legtöbb totálisan értelmetlen elektronikai kacatát horták össze az egri pláza 3szorosába. Minden erőfeszítésünk ellenére (5 óra járkálás) nem találtunk az USB-s hasi izomgyakorlatot végző robotkutyámajomnál értelmetlenebb cuccot, így kissé elszontyolodva tértünk haza táskánkban csupa hasznos szarral… A folyó mentén Longtail boat-ok (roncsautók motorjaiból készült tákolmányok), a partközeli utcákban ezek és más szigorúan EU-szabvány járművek alkatrészeit felhalmozó műhelyek erősitik a cultural difference érzetét.

Mivel a Khao San-on frissen sülő sáskák és más számomra ismeretlen rovarok és férgek még túl nagy kihívást jelentettek puhány gyomromnak, úgy döntöttünk, egy közeli KFC-ben élvezzük a Thai konyha specialitásait ebédre. A vacsi már lokál cucc, a Tom Yum Kung és a Chilis csirke okozta élvezeteket pár óra elteltével hasfogókkal és vízzel próbáljuk enyhíteni, de megérte… 🙂                                                                                                                                                      (Andris)

Kategória: Nincs kategorizálva | 1 hozzászólás

Utazunk

A bécsi reptér labirintusát illetve brynzájuktól megfosztott szegény szlovák kollégáinkat hátrahagyva, egy pár Frankfurterrel és egy csapolt  Gösserrel gyomrunkban végre becsekkoltunk dubai járatunkra. Nem késtünk sokat, az út simán telt, a mennyezeten váltakozva felgyulladó ledecskék igazi ezeregyéjszaka-feelinget nyújtottak, a dubai reptér látványa pedig kárpótolt a Narnia megnézetlen utolsó 10 percéért is. Az ott töltött 9 óra alatt azonban kiderült, hogy a monumentális üvegcsoda belül kényelmetlen, magát nyugágynak álcázó kinzóeszközöket tartogat a pihenni kivánó gyanútlan turisztok számára. Ez még nem lett volna baj, ha kora reggel a mellettem elalvó Apa (WZ) helyett nem egy korosodó arab faszit találok, aki valószínűleg elvből nem mosott lábat az utóbbi években… A bangkoki járat mondhatni megkoronázta a napot, nem maradtak el a fejhangon vihorászó arab picsák és a légörvényben pánikoló, “hánykolódó” orosz nők sem. Egy nap repkedés után végre megjöttünk, 31 fok, este 11. Szállás a backpacker-ghetto Khao San Rd. közepén, hatalmas a buli, olcsó az eredeti Gucci pénztárca, lesz mit vinni vásárfiának 😀 Este vacsi, holnap jönnek a templomok. Azaz inkább mi megyünk.  (Andris)

Kategória: Nincs kategorizálva | 6 hozzászólás

Bevezető

Halihó kedves látogató!

Ha elveid visszatartanak a Való Világ nézésétől, de lelked mélyén szívesen bekukkantanál mások életébe itt a helyed! 🙂 Ebben a blogban egy izgalmasnak ígérkező ázsiai utazást követhetsz nyomon, melyben reményeink szerint Bangkok, Ayutthaya, Pattaya, Angkor, Phuket, Laosz illetve Vietnam vidékére is eljutunk. Igyekszünk minél sűrűbben, érdekes sztorikat, képeket megosztani veletek, úgyhogy reméljük élvezettel fogjátok olvasni naplónkat. No de későre jár, megyek is aludni (még 4 órát), mert hnap indulás a reptérre…

(Andris)

Kategória: Nincs kategorizálva | Hozzászólás most!