Felvilágosító kampány: tegyünk a biztonságért

Közbiztonsági fórumot kezdeményezett Felnémeten a körzet képviselője, Rázsi Botond.

Az alpolgármester elmondta: egyre több jelzés érkezik a városrészen élőktől, hogy nem érzik magukat biztonságban, s valóban történt néhány olyan eset, amely „rendőrért kiáltott”. Az eseményen a nyomozó hatóság és a polgárőrség képviselői, s egy biztonságtechnikai szakember beszélt arról, mit tehetünk közösen a szubjektív biztonságérzet növeléséért

A fórumon részt vett Bognár József r. alezredes, az Egri Rendőrkapitányság vezetője és Mihálkovics Péter r. főtörzsőrmester, Felnémet körzeti megbízottja is. A megjelentek tanácsokat hallhattak azzal kapcsolatban, hogyan kerülhetik el, hogy rablók, trükkös tolvajok áldozatává váljanak. Gercuj Zoltán, az Agria Polgárőr Egyesület elnöke arról szólt, nem elég beszélni arról, mit kellene tenni, hanem valóban cselekedni kell.

Kifejtette: egy rosszul zárt kert, vagy egy nyitva hagyott ablak csábítja a bűnös hajlamú embereket, azaz a lakosoknak is jobban kell figyelniük, hogy megóvják értékeiket. Hozzátette: megszervezték a polgárőrség azon részét, amely Felnémetre vigyáz majd.

A bejegyzés kategóriája: Események
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?