Közösségi házzal gazdagodott Felnémet

Átadták szombaton a Felnémeti Közösségi Házat, amely a Szegényeket Támogató Alap Egri Alapítványa és a Kárpátok Alapítvány közös munkája révén jöhetett létre.

Farkas Zsuzsanna, Szegényeket Támogató Alap Egri Alapítványának kuratóriumának elnöke elmondta: 1996-ban költöztek a városrészbe, ám a korábbi ingatlant kinőtték, s egy pályázati lehetőséget közösen megragadva nyílt alkalmuk a fejlesztésre.

Hangsúlyozta: céljuk, hogy segítsenek a Felnémeten élő szegénységben, hátrányos helyzetben élőknek, nagy hangsúlyt fektetve a közösségépítésre. Farkas Zsuzsanna hozzátette, nyitott intézményben gondolkodnak, felveszik a kapcsolatot azokkal a szervezetekkel, amelyeknek hasonlóak a törekvéseik, de szeretnék a környéken élő fiatalokat és időseket egyaránt szolgálni, ezért számos programot szerveznek majd, s szívesen látják a helyi kezdeményezéseket is.

Jelképes szalagátvágás. Bata Boglárka és Farkas Zsuzsanna a megnyitó ünnepségen. FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
Jelképes szalagátvágás.
Bata Boglárka és Farkas Zsuzsanna a megnyitó ünnepségen. FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON

 Bata Boglárka, a Kárpátok Alapítvány igazgatója elmondta: a két szervezet között nem újkeletű az együttműködés, ám a mostani esemény hatalmas mérföldkövet jelent a munkában.

A nap folyamán kézműves foglalkozások és filmvetítés is várta az érdeklődőket, muzsikált a megjelenteknek mások mellett két prímás, Berki Péter és Balázs Richárd is

A bejegyzés kategóriája: Események
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?