Nem több a bűncselekmény, a városrész lakói mégis aggódnak

Bár a rendőrségi adatok szerint nem romlott a közbiztonság Felnémeten, az ott élők mégsem érzik biztonságban magukat és értékeiket.

Már kicsivel nagyobb odafigyeléssel is sokat lehet tenni Felnémet, Berva és Almár közbiztonságáért, hívta föl a figyelmet Rázsi Botond, az egri 12. számú választókörzet képviselője. Mint mondta, az ott élők egyre kevésbé érzik magukat biztonságban, bár a rendőrségi statisztikák szerint nem emelkedett a bűncselekmények száma a 4500 lakost számláló városrészben.

Bár kétségtelen, a néhány hete történt rablás – egy idős emberhez törtek be, s megkötözték, bántalmazták is – indulatokat kavart. A gyanúsítottakat egyébként elfogták, jelenleg a bizonyítási eljárás folyik.

– Egy programot szeretnék indítani, amelyben a rendőrséggel és a polgárőrséggel közösen szórólapokkal, tájékoztatókkal hívnánk föl a figyelmet a magántulajdon védelmére és a személyes biztonság növelésére. Már az is segítség, ha odafigyelnek az emberek a gyanús autókra, emberekre, vagy zárják a kaput, biztonságosabb zárakat szerelnek föl otthonaikban. A polgárőrség pedig várja a soraiba azokat, akik szabadidejük egy részét a közösségre szánják, de várják a támogatásokat is – húzta alá Rázsi Botond.

Elmondta, helyi vállalkozók akár egy gépkocsival is segítenék a polgárőrség munkáját. A körzetben szóba jöhet térfigyelő kamerák telepítése is.

– A program a bűnözés okait nem szünteti meg, az másokra tartozik. Az emberek kezébe szeretnénk eszközt adni, hogy megelőzzék a bajt, vagy tudjanak segítséget kérni – tette hozzá az önkormányzati képviselő. Elmondta, a környéken a leggyakoribb bűncselekmény a betörés, a lopás, illetve a garázdaság, utóbbiba beletartozik nem csupán a bántalmazás, de a mulató fiatalok hangoskodása, viselkedése is.

A program december 9-én egy fórummal indul, amelyet a Pásztorvölgyi Iskola aulájában tartanak 17 órától. Ezen részt vesznek a rendőrség, a polgárőrség képviselői, valamint egy biztonságtechnikai szakember is. Rázsi Botond bízik benne, más körzetekben is lesz hasonló kezdeményezés.

A bejegyzés kategóriája: Események
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?